Friday, July 20, 2012

rm 40

dulu:

A: tolong hantar drawing ni dekat megan avenue, yap kwan seng...
B: ok...

esok tu dia datang mintak rm 10...alasan..dia tak bukan despatch untuk company kitorang...ok fine..we all report to HR...ternyata dia mmg despatch kami jugak...hurm....


hari ni:


A: bos...drawing ni camne...sape nk hantar...banyak...
C: ko suh je la despatch tu hantar...kalau kena bayar 10 hinggit pun takpe...
A: ok...

A: weh...tolong hantar boleh..kitorang bg 10 hinggit 1 trip...ade 4 tempat ko kena g..pj, damansara, setapak & shah alam
B: pukul berapa
A: pukul 4 lebih...sbb drawing nak kena sign dulu before hantar
B: kalau hantar arini pun bukannya boleh check arini dah petang...anta isnin boleh?
A: tak boleh...hurm...nanti aku tanye bos dulu..

A: bos cmne?dia nak anta isnin...n kite kna bayar dia rm 40...
C: courier je la...kalau isnin...

setiap setengah jam without fail dia tepon...tanye pasal drawing...tak pernah dalam sejarah...selama ni kalau suruh mesti kena maki hamun...owh demi rm 40....ase cm hangin je badan...dh mmg keje kamu menghantar surat...tp kenapa...kalau ade duit br nk buat beria...owh...manusia cepat bergelap mata kerana duit...

neway...selamat menyambut ramadhan....smoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat semua....



l0ts of ♥,
ibu muhammad

1 comment:

Mama Rayyan Aiman said...

ish2..macam dah tahu je sape orgnye.hehe..